Σχετικά με εμένα

Καλώς ήρθες

Όλα ξεκίνησαν από μία ταινία.

Όπως και οι περισσότερες εμπνεύσεις μου.

Όπως και η σχέση μου με τον Λόγο του Θεού.

Η σκηνή μιας χριστιανικής ταινίας, την οποία ανήρτησα στο facebook και φανερώνει με ευφυή τρόπο, την ανάγκη του ανθρώπου να ζει με τον Χριστό, ήταν η αφορμή για να γεννηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2015

Ο Νυμφίος της Καρδιάς Σου

Το βίντεο αυτό, μέσα σε λίγες μέρες, είχε  χιλιάδες προβολές και κοινοποιήσεις. Ξαφνικά άρχισα να δέχομαι μαζικά αιτήματα φιλίας. Χριστιανοί, Χριστιανοί σε άρνηση, Αγνωστικιστές και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σου. Ψέμματα να πούμε; Η ανθρώπινη αγάπη περνάει κρίση. 

Αποφάσισα να αναρτήσω και την συνέχεια του βίντεο και μιας και αισθανόμουν άβολα να προσθέσω αγνώστους ανθρώπους στον κύκλο των φίλων του facebook, αποφάσισα να δημιουργήσω μια σελίδα, στην οποία εν συνεχεία θα δημοσίευα και άλλα βιντεάκια που πραγματικά μπορούν να ωφελήσουν.

Όμως δεν έμεινα εκεί.  

Γράφω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ημερολόγιο, σχολικές, φοιτητικές εφημερίδες, αρθρογραφία σε online περιοδικά  (πολιτική & τεχνολογία). Δεν φανταζόμουν όμως, πως θα έβρισκα το θάρρος και την έμπνευση να γράψω για τον Θεό και την σχέση μου μαζί Του. Δεν είμαι θεολόγος.  Είμαι απλά ένας άνθρωπος που αγαπάει την αμφισβήτηση, έχει περιέργεια για τα πάντα και δεν φοβάται την Αλήθεια.

Είμαι ένας άνθρωπος, που όταν του δόθηκε η ευκαιρία να μονομαχήσει με τον Θεό, αποφάσισε να φορέσει την αστραφτερή του πανοπλία και να τα δώσει όλα! Σαν να εξαρτιόταν η ζωή του από αυτό !

Γιατί Μάντεψε? Εξαρτιόταν

Ανήκω σε μια ελληνική Ορθόδοξη οικογένεια και οι γονείς μου ήταν εκείνοι που μου έμαθαν τα πάντα για την Πίστη. Ότι ήξεραν και ότι μπορούσαν να μου μάθουν. Κατηχητικό δεν ξέρω τι είναι, δεν πήγα ποτέ. Και φυσικά στην εφηβεία το μόνο που είχα στο μυαλό μου, ήταν να σπουδάσω κοινωνικές επιστήμες και να αλλάξω τον κόσμο! Από μικρό παιδί ήθελα να γίνω κάτι σαν «πρέσβειρα καλής θέλησης», μα πίστευα πως πρέπει να είσαι ή πλούσια ή διάσημη, για να βοηθήσεις πραγματικά την ανθρωπότητα.

Πόσο χαίρομαι που σήμερα ξέρω, πως αυτό δεν είναι αλήθεια.

Χειρούργος (σαν τον George Clooney στο ER) δεν μπορούσα να γίνω, δεν μου άρεσαν η Χημεία & τα Μαθηματικά. Πολιτικός  ή μάλλον Communications Director θα γινόμουν μόνο αν ζούσα στην Αμερική (βλέπε West Wing) και Δημοσιογράφος,  τύπου  Christian Amanpour  (βλέπε Up Close & Personal) ήθελα να γίνω μέχρι το 2000 και αυτό γιατί τότε ξεκίνησε να μην έχει κανένα ενδιαφέρον για μένα, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.

Από που να εμπνευστώ ?

Το 2004 ξεκίνησα να σπουδάζω Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και φυσικά ήμουν ευτυχισμένη (11η επιλογή στο μηχανογραφικό…Ποιος είπε πως ξέρουμε να επιλέγουμε σωστά…χαίρομαι για αυτήν την θεϊκή παρέμβαση). Εκεί έμαθα τα πάντα! Το Σύνταγμα, τους Νόμους, το πως λειτουργεί μια κοινωνία. Και πολλά, πολλά πράγματα για ένα κράτος πρόνοιας (που δεν ξέρω αν ποτέ θα υπάρξει). Φυσικά η καθημερινότητα που ζούσα με απογοήτευε….Άλλα διάβαζα και άλλα ζούσα

Και έρχεται ο έρωτας…..και το όνομα αυτού Web Desing. [δηλαδή το σημερινό μου επάγγελμα]

To internet μπήκε στην ζωή μου από το Γυμνάσιο, όπου σχεδίασα την πρώτη μου ιστοσελίδα με Microsoft Frontpage (αρχαιότητα) στο μάθημα της Πληροφορικής. Η ιστοσελίδα που τότε ήταν ένα απλό project, το 2007 έγινε πραγματικότητα, αφού είχα ήδη ξοδέψει ατέλειωτες ώρες σε διάβασμα, σε συζητήσεις με άλλους δημιουργούς, προσπάθεια, προσπάθεια, προσπάθεια! Ναι είμαι αυτοδίδακτη.

Και πολύ σύντομα άφησα τους κοινωνικούς αγώνες (έχασα κάθε διάθεση να ασχοληθώ με την επιστήμη μου επαγγελματικά) σε μια Ελλάδα που πήγανε καρφί για βούλιαγμα.

Δεν έχασα όμως την ανθρωπιά μου. Συνειδητοποίησα πως η αλλαγή, δεν μπορεί να προέλθει από την κρατική μηχανή, ούτε από τις φιλόδοξες ΜΚΟ που τότε είχαν σκάσει μούρη.

Η φιλανθρωπία, η παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη, έπρεπε να βασίζεται σε αξίες πολύ πιο δυνατές. Σε μια ιδέα, πολύ ανώτερη, ώστε από εκείνην να καθορίζεται η επιλογή των αποφάσεων και οχι από όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας.

Μια φίλη μου είπε τότε, πως στην εκκλησία της γειτονιάς μου γίνονταν μαθήματα Νοηματικής Γλώσσας (ωραίο εφόδιο για το CV, αν ειδικά θέλεις να σώσεις τον κόσμο). Μου ακούστηκε ωραία ιδέα και ένα βράδυ Παρασκευής που έβρεχε μονότονα, βρέθηκα σε μια εκκλησία (που μέχρι τότε έβλεπα μόνο Πάσχα και Χριστούγεννα) γεμάτη με νέους ανθρώπους….and the rest is history…

Δεν μπορώ να χωρέσω 7 χρόνια ζωής και διακονίας (= περίπου με την έννοια του εθελοντισμού αλλά στην γλώσσα της Εκκλησίας) σε μια ιστοσελίδα.

Θα σου πω ένα μόνο πράγμα….Πως Όλα Έγιναν για να Είμαι Εδώ Σήμερα…

Η πορεία μου (την οποία ούτε είχα έτσι σχεδιάσει, ούτε φανταζόμουν) ήταν σχεδιασμένη από τον Θεό με ακρίβεια  νανομέτρου. Και Ναι, ο Θεός έχει χιούμορ!

Η σχέση μου με τον Θεό πέρασε από  «1 και 2 μετράω τα κύματα» μέχρι να καταλήξει σε μία σχέση όπου:

  • Εγώ απαιτώ καθημερινά την Απόδειξη της Αγάπης Του και Εκείνος μου την φανερώνει στα Πρόσωπα των Ανθρώπων.
  • Εγώ Τον ρωτάω αν για Εκείνον έχω σημασία και Εκείνος μου απαντάει «Εγώ Πεθαίνω για Σένα»

(Και είναι Ο Μόνος που μπορεί να το πει, γιατί το έκανε!)

  • Εγώ Του Ζητάω Συγνώμη για τις στιγμές που Τον Απογοητεύω και Εκείνος ακούραστα μου λέει «Σ’ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ»

Είναι ο Μόνος Κύριος!

Και Κύριος και gentleman.

Είναι δίπλα Σου, αλλά δεν Σε ενοχλεί!

Για να Σου μιλήσει πρέπει να Του Δώσεις τον λόγο.

Να Του κάνεις χώρο στην καρδιά Σου.

Να Σωπάσεις την βαβούρα του ορθολογισμού Σου.

Και αν σταθείς για μια στιγμή μέσα στην ησυχία, θα ακούσεις την φωνή Του.

Ο Θεός μας έδωσε 1 στόμα και 2 αυτιά. Περισσότερο ν’ ακούμε και λιγότερο να μιλάμε.

«Ἡ ἡσυχία τάς αἰσθήσεις τάς ἔξω νεκροί καί τάς κινήσεις τάς ἔσω ἐγείρει»

Όσιος Ισαάκ ο Σύρος

Ίσως για αυτόν τον λόγο οι άνθρωποι ονομάζουν στο internet  «Ώρα Ησυχίας» (Quiet Time) τον χρόνο που καθημερινά εξασφαλίζουν για να μελετήσουν τον Λόγο Του Θεού.

Η Αγία Γραφή είναι το ημερολόγιο της σχέσης του Θεού με τον Άνθρωπο. Είναι ένα βιβλίο Αγάπης που γράφτηκε για να το διαβάσουμε Εγώ και Εσύ. Και μέσα σε αυτό να ανακαλύψουμε οχι μόνο τον Θεό αλλά και τον Εαυτό Μας. 

Ο Νυμφίος της Καρδιάς Σου είναι η δική μου ώρα με τον Θεό « απομαγνητοφωνημένη». Οι σκέψεις μου, οι εμπειρίες μου, τα συναισθήματα μου. Μπορεί να απορήσεις, να χαμογελάσεις, να προβληματιστείς, να φέρεις αντιρρήσεις. Εγώ πάντως εύχομαι να εμπνευστείς! Και να ξεκινήσεις το δικό σου ραντεβού με τον Δημιουργό των Πάντων.

Και να ανακαλύψεις κάτι καινούργιο αλλά και αιώνιο. Τέλειο αλλά και οικείο.  

Καλή & Ευλογημένη Αρχή Σου Εύχομαι!

Με Αγάπη Χριστού

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.