BLOG · Ο Νυμφίος της Καρδιά Σου

Γράμματα στον μέλλοντα νυμφίο: Μέρος 1ο. Η Αγάπη σου συντρίβει την Αμαρτία.

Αγαπημένε μου,

Η ανθρώπινη κοινωνία, έχει εξιδανικεύσει τον γάμο. Για τους λάθος λόγους. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν ξέρουν καν, γιατί παντρεύονται, αλήθεια, και φυσικά δεν ξέρουν γιατί χωρίζουν. Η καρδιά μου, γεμίζει θλίψη, όταν βλέπω, πόση μοναξιά υπάρχει στον κόσμο. Ξέρεις, η μοναξιά, είναι ιδιότητα τόσο του έγγαμου όσο και του άγαμου. Περίεργο ε?

Οι ελεύθερες, όσο ωραίες και να είναι, νοιώθουν θλίψη . Έτσι και εγώ. Δεν με αφορούσε, τόσο η σωματική επαφή, όσο το να ξέρω πως έχω έναν δικό μου άνθρωπο, με τον οποίο να μοιράζομαι, κάθε γεγονός, κάθε σκέψη, κάθε αίσθηση. Από την άλλη, έτρεμα στην ιδέα του να μοιραστώ όλα αυτά, με κάποιον άλλον, «ξένον», άνθρωπο.

Μεταξύ ανάγκης και φόβου, ο άνθρωπος πέφτει εύκολα σε παγίδες και λάθη και αυτό γιατί νομίζει πως γνωρίζει την Αγάπη. Κάποιες γυναίκες, θεωρούν, πως αν είναι 24 ώρες το 24 ώρο πάνω από ένα άνδρα και τον υπηρετούν, αυτό σημαίνει Αγάπη. Ξέρεις, να υπακούν κάθε φυσιολογική ή μη, επιθυμία του συντρόφου τους, αγνοώντας, κάθε δική τους επιθυμία και αρχή.

Κάποια στιγμή, λυγίζουν και ξαφνικά ξεσπάει ένας χείμαρρος θυμού και αγανάκτησης, που κάνει τον άλλον να αναρωτιέται, όχι από ενδιαφέρον, αλλά μάλλον από έκπληξη. Αυτή η γυναίκα, αυτή η σχέση, θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω απλά….καταδικασμένη.

Αν από την άλλη, είσαι εγωίστρια,(ναι για μένα, μιλάω, μην γελάς) δεν θα έχεις το πρόβλημα να μην σε εκμεταλλευτούν, αλλά θα διατρέχεις τον κίνδυνο να μην αγαπήσεις ποτέ.

Υπάρχει όμως μια τρίτη περίπτωση: Να μάθεις τι είναι η Αγάπη

Οοοοχι «η αληθινή αγάπη», που σου πουλάνε στα σίριαλ και στα βιβλία αυτοβοήθειας, οοοχι! Η Αγάπη είναι ΜΙΑ! Η- Α-ΓΑ-ΠΗ!

Δεν παίρνει μπροστά της επίθετα. Είναι όμως, γεμάτη, από ουσιαστικά: χαρά, ειρήνη, υπομονή, αγαθότητα, καλοσύνη, ευγένεια και αυτοέλεγχο. (Προς Κορινθίους Α’, 1:4-8)

Δεν είναι τυχαίο, που όλα τα παραπάνω, αποτελούν δωρεές του Αγίου Πνεύματος στους ανθρώπους. ( Ψαλμοί 35:9, Κατά Ιωάννην . 14:27, Προς Ρωμαίους 14:17 , Α’ Προς Κορινθίους 2: 4 , Προς Γαλάτας 5:22)

Και δεν είναι, καθόλου, τυχαίο, που ο Θεός μας, είναι Η ΑΓΑΠΗ! (Α’ Ιωάννη 4:8 )

Η Αγάπη έχει μια ασύγκριτη δύναμη, δίνει τιτάνιες μάχες, και συντρίβει τον φόβο και τον θάνατο (Α’ Ιωάννη 4:18 )

Η Αγάπη, συντρίβει την Απιστία.

Μια φορά και έναν καιρό, ένας σπουδαίος άνδρας, ο αρχαιότερος από τους Προφήτες , ο Ωσηέ πήρε μια παράλογη απόφαση: Να παντρευτεί!

Όχι μια γυναίκα, που θα ταίριαζε στο κοινωνικό και θρησκευτικό του status αλλά μια παραστρατημένη γυναίκα, «ρέπουσαν και εκτρεπομένην προς την φαυλότητα», την Γόμερ. Απέκτησε με αυτήν, δύο γιους και μια κόρη,τον Ιεζραέλ, την Οὐκ-ἠλεημένη και τον Ου-λαός μου. {Ευτυχώς που η ονοματοδοσία, ήταν εντολή του Θεού και όχι απόφαση της πεθεράς,βιβλικό χιούμορ}

Όμως επειδή, η σύζυγος του προφήτη ήταν άπιστη, ο Ωσηέ την έδιωξε, αφού αποκάλυψε την απιστία της (Ωσ. 2,1-16) και την αποδέχθηκε εκ νέου, κατόπιν νέας εντολής του Θεού, αφού πρώτα αυτή είχε μετανοήσει ειλικρινά (Ωσ. 3,1-5). Η οργή αλλά και η αγάπη του Προφήτη για την σύζυγο του, ο αβάσταχτος πόνος που του προκάλεσε η απιστία της, αλλά και η μεγαλοψυχία με την οποία τον ευλόγησε ο Κύριος, συγκλονίζουν.

Ο συζυγικός του βίος είναι μια πραγματικότητα αλλά και ένας ευφυέστατος συμβολισμός :

  • Συμβολίζει την στοργή του Θεού, προς τον Ισραήλ, τον οποίον έλαβε ως περιούσιο λαό, «ως αγαπημένη σύζυγο»,
  • την αποστασία του λαού από τον Θεό, την εκτροπή του στην ειδωλολατρία και σε κάθε φαυλότητα
  • την οργή του Θεού εναντίον του Ισραήλ και τις ανάλογες τιμωρίες που τους επέβαλε .
  • Έπειτα δε, την αγάπη του Θεού προς τον μετανοημένο λαό Του,το Θείο Έλεος και την συγγνώμη του λαού, την επαναπρόσληψη του από τον Θεό, την απελευθέρωση από την βαβυλώνια αιχμαλωσία και την μέλλουσα λύτρωση από τον Μεσσία.

Η ιστορία του Ωσηέ, είναι μια εικόνα. Μια καταπληκτική εικόνα της αγάπης του Θεού για μας. Και ακριβώς όπως ο Ωσηέ, αγόρασε και πήρε πίσω τη σύζυγό του, δίνοντας όλα τα χρήματα που είχε , έτσι και ο Ιησούς Χριστός, πλήρωσε για εμάς, εξαγόρασε την καταδίκη μας, όταν πέθανε στο σταυρό. Έδωσε σίγουρα όλα όσα είχε

Δεν ξέρω αν εγώ θα μπορούσα να κάνω αυτό που έκανε ο Ωσηέ. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν , άνθρωπο του σήμερα, που θα μπορούσε. Εκτός και αν Αγαπάει τόσο πολύ τον Χριστό. Για αυτό χωρίς ίχνος ζήλειας, σου επιτρέπω να Αγαπάς πρώτα Εκείνον και να Του επιτρέψεις να σε παρασύρει στον τέλειο Έρωτά Του και ύστερα με «νέα καρδιά» (Ιεζεκιήλ 36:26 )να αγαπήσεις εμένα και την γκρίνια μου.

Με Αγάπη

Ξέρεις Εσύ ….

Αναδημοσίευση : Σημειώσεις στο FB

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s