5 λεπτά για Μένα · BLOG

Ένα σπίτι, δεν είναι ένα «σπιτικό»

Η σημαντικότερη προτεραιότητα σε ένα σπιτικό είναι η Αγάπη!

Την Αγάπη όμως, όπως  μας την φανέρωσε ο Κύριος μας :

 Η αγάπη δείχνει μεγαλοψυχίαν και ανεκτικότητα, είναι ευεργετική και εξυπηρετική. Η αγάπη δεν ζηλεύει και δεν φθονεί. Η αγάπη δεν φέρεται με αλαζονείαν και αυθάδειαν, δεν υπερηφανεύεται και δεν ξιππάζεται. Δεν κάμνει ποτέ τίποτε το απρεπές και άκοσμον, δεν ζητεί εγωϊστικώς τα ιδικά της συμφέροντα, δεν εξερεθίζεται εναντίον του άλλου, δεν βάζει ποτέ κακό στον νου της εναντίον του πλησίον και δεν θέλει να ενθυμήται το κακόν που της έχει κάμει ο άλλος. Δεν χαίρει, όταν βλέπη να γίνεται κάτι το άδικον, και αν ακόμη με αυτό εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της, χαίρει δε όταν βλέπη να επικρατή η αλήθεια. Σκεπάζει και υποφέρει και δικαιολογεί όλα τα μειονεκτήματα και τα ελατώματα του πλησίον, διότι δεν θέλει ποτέ τον εξευτελισμόν του. Πιστεύει και δέχεται με εμπιστοσύνην κάθε τι καλόν δια τον πλησίον. Τα πάντα και πάντοτε ελπίζει δια την διόρθωσιν των παρεκτρεπομένων. Εις όλα δεικνύει υπομονήν απέναντι του πλησίον.Η αγάπη δεν ξεπέφτει ποτέ, αλλά μένει σταθερά και αιωνία.

Α Κορ. 13,4-8

Αν λοιπόν προσπαθείς για μια τέτοια Αγάπη, τότε είσαι στο σωστό δρόμο, για την δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας και ενός επιτυχημένου συζυγικού βίου.

Η σοφία οικοδόμησε δια τον εαυτόν της οίκον, τον οποίον εστήριξεν εις επτά, εις πολλούς στερεούς και ακλόνητους στύλους

Παροιμιών 9:1

Δεν υπάρχει σημαντικότερη ευθύνη, σπουδαιότερος στόχος αλλά και ιδιαίτερο προνόμιο, σε αυτόν τον κόσμο από την δημιουργία ενός «υγιούς» σπιτικού. Όλες οι γυναίκες που παίρνουν, συνειδητά, την απόφαση να γίνουν σύζυγοι και μητέρες είναι άξιες συγχαρητηρίων. Σε ευχαριστώ για όλη την Αγάπη και Φροντίδα που προσφέρεις στην οικογένεια σου. Προσεύχομαι ώστε ο Θεός να συνεχίζει  να σε ευλογεί πλουσίως.


Κύριε, Σε ευχαριστώ για το σπίτι που αποκαλώ «σπιτικό». Δώσε μου διορατικότητα και σοφία, ώστε το σπιτικό μου να αντικατοπτρίζει την παρουσία Σου. Είσαι πάντοτε καλοδεχούμενος εδώ!  Βοήθησέ με να έχω υπομονή με όλους και να μην ξεχνάω, πως πάνω από όλα είμαι παιδί Σου. Αμήν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s